As you were, Nijmegen - Reclamefotografie

Lookbookfotografie

Lookbookfotografie is van vroeger uit een belangrijk deel van de mode-industrie. Een label verkocht vroeger zijn kleding op basis van een boek. De hele nieuwe collectie stond daarin. De hele collectie meenemen naar potentiële klanten was natuurlijk niet te doen.

In de winter worden de items voor de zomercollectie al ingekocht. Om die reden worden er soms samples gefotografeerd. Soms zelfs nog voordat deze in productie gingen. Alles moest perfect zijn. In de basis is er niet veel veranderd. Het grote verschil is dat het nu geen boek maar een webshop is geworden. Zo schieten we elke seizoen een lookbook voor Kameleon Nijmegen. Bij elk merk past weer een eigen stijl van fotografie. Hieronder een paar voorbeelden.

As you were, Nijmegen - Reclamefotografie
As you were, Nijmegen - Reclamefotografie
As you were, Nijmegen - Reclamefotografie

Omgeving

Lookbookfotografie in een omgeving die past bij het gevoel dat het kledingmerk op wilt roepen.

De kleding is goed zichtbaar maar de sfeer is minstens net zo belangrijk. De kijker zal zich associeren met het model en om die reden besluiten tot aankoop over te gaan.

Kameleon Nijmegen - Fashionfotografie
Kameleon Nijmegen - Fashionfotografie
Kameleon Nijmegen - Fashionfotografie

Shop the look

Een relatief nieuwe manier van lookbookfotografie noemen we ‘shop the look’. Deze manier is vooral populair bij retailers die verschillende merken door elkaar heen verkopen.

Stijladviseurs stellen een outfit samen van meerdere merken. Op deze manier proberen ze te inspireren. Wanneer iemand de combinatie voor zich ziet komt hij ook sneller het tweede item.

lookbookfotografie

Collectie

Bij de ‘shop-the-look’  aanpak is men vooral gericht op een enkele outfit. Steeds meer retailers besluiten hun collectie te fotograferen.

We fotograferen een groot aantal samengestelde outfits in een passend omgeving. De omgeving past bij het seizoen en bij de stijl van kleding. Op die manier past de stijl helemaal bij de winkel. Zo kan hij zich onderscheiden van concurrent die dezelfde artikelen verkopen.