Van bedrijf naar individu

In de arbeidsmarkt, maar ook als zzp’er of anderzijds ondernemer, is het steeds belangrijker om jezelf persoonlijk te profileren: personal branding. Want wat maakt jou onderscheidend van al die anderen?

Het draait om mensen

De maatschappij veranderd. Het individu wordt belangrijker. Dat zie je ook terug bij bedrijven. Kwaliteiten zijn belangrijk, maar andere factoren zoals jouw visie en persoonlijkheid spelen steeds meer mee. Op zich een mooie ontwikkeling, want het draait weer meer om mensen. Tegelijkertijd vraagt dat om steeds meer personal branding om boven het maaiveld uit te steken. En het kan best lastig zijn om jezelf in de schijnwerpers te zetten.

Niet iedereen voelt zich er prettig bij om zijn of haar ideeën van de daken te schreeuwen, of om op social media je mening uit te laten. Maar het kan daadwerkelijk z’n vruchten af te werpen om jezelf te durven laten zien. Op jouw manier, waar jij je goed bij voelt. Ben je trots op wat jij doet? Dat mag best gezien worden. Je wilt immers nieuwe klanten, of doorgroeien naar die droombaan. Probeer jezelf vooral niet te forceren om iemand te zijn die je niet bent. Hoe cliché het ook klinkt: lekker jezelf zijn.

Kleine stappen kunnen een mooi begin zijn. En misschien kun je daar wel wat hulp bij gebruiken. Carola Rodriques geeft masterclasses personal branding. Samen met anderen doorloop je de masterclass in een groep. Uiteraard helemaal op maat voor jou en gegeven door Carola zelf. Op basis van jouw behoeften, krijg je tips over personal branding en business.

Wij hielpen deelnemers van haar workshop met een video statement en nieuwe profielfoto’s. Kijk even mee.