Branding

_

Dry goods and brotherhood.

Sjors en Barry van Black & Blue hebben een gedeelde passie voor BBQ en American vintage menswear. Na vier jaar samen ondernemen in Nijmegen besloten ze begin 2020 om op twee locaties verder te gaan. Ieder met een eigen focus.

Black & Blue Events is op de Hatertseweg in Nijmegen geboren. De winkel, met American vintage menswear verhuist onder toezicht van Barry naar een nieuwe locatie aan de Lange Hezelstraat, in het centrum van Nijmegen. Sjors blijft op de Houtwerf, met zijn BBQ workshops, evenementen en cateringactiviteiten onder naam van Black & Blue Events. Deze stap vereist veel energie maar vooral lef, als je zo intensief met elkaar hebt samengewerkt.

De mannen kijken met wat heimwee terug op jaren met veel humor, hard werken, toffe feestjes maar vooral heel veel trouwe klanten. Als er naast een gedeelde passie en merk één ding dan ook overeind blijft is het hun vriendschap. Of zoals ze het zelf zeggen ‘It takes two men to maken one brother’. De onderverdeling van Black & Blue in de ‘shop’ en ‘events’ vroeg ook om een onderverdeling van de huisstijl.

Huisstijl

_

Een tweelingmerk met een eigen karakter

Black & Blue Shop en Black & Blue Events delen hetzelfde DNA. Daarom was het van belang om de huisstijl van de evenementen in lijn te houden met die van de winkel. Er is gezocht naar uniformiteit en herkenbaarheid.

Logo
Black & Blue Events
Logo

Black & Blue blijft één merknaam maar overkoepelt twee individuele bedrijven, met ieder een eigen focus; denim en barbecue. Onder de merknaam Black & Blue vallen dus twee submerken; Black & Blue Events en Black & Blue Shop. Daarmee verandert de merkstructuur ook van monolitisch naar semi-monolitisch. Hierboven het nieuwe beeldmerk van Black & Blue Events.

Kleurenschema

Black & Blue - Coal

Hexadecimaal: #242424

CMYK:

71. 65. 64. 71.

RGB:

36. 36. 36.

Black & Blue - Sand

Hexadecimaal: #A9A699

CMYK:

34. 29. 38. 1.

RGB:

169. 166. 153.

Black & Blue - White

Hexadecimaal: #FFFFF4

CMYK:

0. 0. 4. 0.

RGB:

255. 255. 244.

Kleurenschema

De merknaam Black & Blue was natuurlijk (voor de splitsing van de bedrijven) opgebouwd uit twee kleuren; zwart en blauw. ‘Black’ refereert naar zwarte kolen en ‘Blue’ naar het blauw van denim. De kleur blauw hebben we vanzelfsprekend weggelaten uit de huisstijl van Black & Blue Events, omdat het kolenzwart hier een logischere keuze is.

Vuur, verhalen en ambacht

Marketing

_

Van branding naar marketing

Tijd om de boodschap van Black & Blue Events te delen met de wereld. Maar schieten met hagel doen we niet. Met een gedegen plan trekken we erop uit, met de doelen van Black & Blue op de eerste plaats.

Als de bestaande huisstijl is opgesplitst en Black & Blue Events een eigen eenduidige visuele stijl heeft is vervolgens het moment aangebroken om het verhaal van Black & Blue Events naar buiten te brengen. Hiervoor is er gekeken naar een juiste selectie van kanalen en middelen.

Op basis hiervan is er met Black & Blue gekozen voor een nieuwe website en fotografie als dragers van het verhaal. De vormgeving van deze kanalen en middelen is terug te leiden naar de huisstijl, die we eerder in het traject hebben uitgebreid.

Website

_

Workshops

Onderdeel van de dienstverlening van Black & Blue Events is het organiseren en faciliteren van diverse workshops. Deze workshops worden in groepsverband of op basis van open inschrijving aangeboden. Op de website wordt er een duidelijke scheiding tussen deze verschillende soorten workshops gemaakt.

Call-to-action

Naast cateringpakketten biedt Black & Blue de mogelijkheid tot catering op maat. Om dit duidelijk kenbaar te maken op de website wordt er gewerkt met opvallende elementen die de aandacht trekken. Hiermee wordt het ondernemen van actie bevordert en wordt er voor meerdere hulpvragen een oplossing aangeboden.

Black & Blue

Agenda

Black & Blue Events beschikt over een prachtige vuurplaats. Deze vuurplaats dient niet alleen als locatie voor workshops maar biedt ook de mogelijkheid om eigen evenementen te organiseren. Deze evenementen hebben een eigen agendafunctie op de website. Ieder van de evenementen heeft een eigen pagina waarop alle informatie duidelijk wordt weergeven.

Mobiele website

Een online presentatie reikt tegenwoordig veel verder dan een desktop monitor. Daarom is de website van Black & Blue Events schaalbaar gemaakt, zodat hij ook goed functioneert op een tablet en smartphone.

Flexibel in Coronatijd

In verband met de coronacris is Sjors genoodzaakt om op een andere manier aan inkomsten te komen. Hij wil op vrijdagen de barbecues aan het werk zetten en zelfbereide spareribs aanbieden. Budget voor een webshop is er momenteel niet. Hij is gebaat bij een snelle oplossing, tegen lage kosten.

Meer over deze oplossing

Mobiele website

Fotografie

_

Black & Blue Events
Black & Blue Events
Black & Blue Events
Black & Blue Events Nijmegen
Black & Blue Events

Wat is jouw verhaal?

Ieder project in ons portfolio is uniek. Dit komt omdat geen enkel merk hetzelfde is. Wij zijn heel benieuwd naar jouw verhaal. Kom je ons een keer vertellen over jouw merk?

Meer informatie over onze aanpak?

Neem dan even contact op.

Sandra Geerlings

sandra@asyouwere.nl+31 24 20 22 852

Meer informatie over onze aanpak? Neem dan even contact op.

Sandra Geerlings

sandra@asyouwere.nl
+31 6 46343628