Hét speciaalbiercafé van Nijmegen

Branding / Huistijl / Websdesign / Fotografie / Print

Café Piet Huisman

Hét speciaalbiercafe van Nijmegen

Café Piet Huisman opende de deuren in 1949 en is daarmee een van de oudste familie-cafés van Nijmegen. Inmiddels is de vierde generatie Huisman actief in het café.

Café Piet Huisman is een typisch traditioneel bruin café, met een lange familiegeschiedenis. Tegelijkertijd gaat het café met zijn tijd mee en onderscheidt het zich met bierkennis en -specialisme.

In 2019 bestaat het café 70 jaar. Een mooie mijlpaal en bij uitstek hét moment om de huisstijl te vernieuwen. Maar niet zonder te kijken naar het verleden.

Proces

Merkidentiteit

Ieder individu heeft een eigen identiteit. Ook elke groep (en dus ook elk bedrijf) heeft een identiteit. De identiteit van een bedrijf noemen we ook wel een merkidentiteit. In de merkidentiteit stellen we vast wie we zijn, waar we voor staan, wat we belangrijk vinden, en hoe we ons gedragen. Zie het als de spelregels van het merk die gaande weg zullen zorgen voor eenduidige communicatie.

Huisstijl

Gebaseerd op de merkidentiteit ontwerpen we een huisstijl. Een huisstijl laat zonder woorden zien wie we zijn en waar we voor staan, het is de visuele herkenning van je merk. Herkenbaarheid is daarin van groot belang. Daarom leggen we alle visuele afspraken vast in een huisstijlhandboek.

Marketing

Zodra de merkidentiteit en de huisstijl staan kunnen we aan de slag om onze boodschap, dienst en product (voorzien van de juiste context) te delen met de rest van de wereld. Wij vinden dat de functie daarin leidend is gevolgd door de best bijpassende vorm.

Portretfotografie - Fotograaf Nijmegen

Huisstijl

Mid-century

De inspiratie voor de typografie en het kleurpalet putten we uit mid-century (jaren 50) ontwerpen. Zoals veel grafisch werk uit deze periode, worden in het midden van de eeuw moderne belettering en vaak speelse vormgebaseerde lettertypes gebruikt voor impactvolle typografische posterontwerpen.

Grote headings en een combinatie van verschillende lettertypes worden gebruikt als grafische vormen. Ook het wat vale rood is gebaseerd op deze periode. Rood is de kleur van passie en sociale activiteit en staat tevens voor autoriteit. Een huisstijl gebaseerd op de herkomst van Piet Huisman met een moderne en vooral tijdloze twist.

Woordmerk

Piet Huisman - Logo liggend
Piet Huisman - Alternatief logo
Piet Huisman - Alternatief logo twee

Typografie

Piet Huisman - Typografie

Kleurschema

Basis
kleuren

Piet Huisman - Kleurschema
Piet Huisman - Kleurschema
Piet Huisman - Kleurschema
Piet Huisman - Kleurschema
Piet Huisman - 70 jaar
Piet Huisman - Logo 70 jaar
Piet Huisman - Logo vierkant

Jubileumjaar

Café Piet Huisman bestond in 2019 precies 70 jaar.

Een hele goede reden om eens naar je huisstijl te laten kijken. Speciaal voor het jubileumjaar hebben we een een aangepaste versie van een aantal huisstijl-elementen gemaakt.

Website

Speciaalbiercafé

De laatste jaren heeft Café Piet Huisman zich ontwikkeld tot hét speciaalbiercafé van Nijmegen.

In het café vind je tien koelkasten vol speciaalbieren en een reeks (wissel)taps, met in totaal ruim 400 bieren. Je kan er niet omheen: hier leeft de passie voor speciaalbier.

Untappd

Voor de ruim 400 bieren verwijzen we je via duidelijke blokken door naar Untappd, waar je het up-to-date assortiment speciaalbieren vindt.

Naast speciaalbier is het café ook dé plek voor een kop koffie, een goede whiskey, of een middagje borrelen met een hapje. Op de digitale menukaart vind je dan ook alles terug. Scroll eenvoudig door de whiskey’s, wijnen, hapjes en borrelplanken. Op mobiel is de menukaart handig gecategoriseerd in tabjes, zodat je eenvoudig verder leest in de categorie die je zoekt. Zonder eindeloos scrollen.

Kennis van bier

Op de nieuwe website delen we bierkennis en de passie voor speciaalbier.

In korte ‘bierverhalen’ neemt Piet Huisman je mee in de wereld van speciaalbier. Van biertips tot achtergrondverhalen over bierstijlen en brouwmethoden.

Menukaarten

Piet Huisman - Menukaart
Piet Huisman - Menukaart
Piet Huisman - Menukaart

Fotografie

Piet Huisman - Fotografie
Piet Huisman - Fotografie
Piet Huisman - Fotografie