Branding

Twee winkels.Een identiteit.

Al sinds 1975 staat Kameleon garant voor eigentijdse damesmode. Sinds 2016 vindt je Kameleon aan de Ziekerstraat 132 in Nijmegen. In 2018 ontstond de behoefte om uit te breiden en medio september 2018 opende een tweede winkel.

Beide winkels vullen elkaar perfect aan door de diversiteit in hun collecties. Waar je aan de ene kant vooral een stoere en eigenzinnige collectie treft, ligt bij de andere winkel de focus op een wat meer ingetogen, elegante en tijdloze collectie. Twee winkels, maar met hetzelfde DNA.

Samen met Kameleon gingen we aan de slag om de merkidentiteit te verfijnen en de huisstijl door te ontwikkelen. Daarnaast vroeg de opening van de nieuwe winkel om een vernieuwing van de website.

Huisstijl

Een tweedeling in toepassing.

We gingen op zoek naar uniformiteit die passend en kenmerkend was voor beide winkels. Beide winkels delen immers hetzelfde DNA.

Het kind met het badwater weggooien zou dan ook zonde zijn. Daarom hebben we de bestaande huisstijl als uitgangspunt genomen en van daaruit verder ontwikkeld.

Typografie

As you were, Nijmegen - Font Kameleon Nijmegen

Kleurpalet

As you were - Portfolio, Kameleon Nijmegen - Huisstijl, kleurpalet, G001
As you were - Portfolio, Kameleon Nijmegen - Huisstijl, kleurpalet, G002
As you were - Portfolio, Kameleon Nijmegen - Huisstijl, kleurpalet, G003
As you were - Portfolio, Kameleon Nijmegen - Huisstijl, kleurpalet, G004

Optical Illusion

In aanvulling op de kleuren en typografie zochten we iets dat het artistieke karakter van Kameleon kon benadrukken. We ontwierpen een grafisch patroon met optische illusie.

As you were, Nijmegen - Kameleon Nijmegen - Header

Fotografie

Lookbooks

In de fotografie zien we de verschillen tussen beide winkels vooral in de outfits en minder in de setting. De fotografie voor Kameleon is voornamelijk nuchter, clean en sec, om zo de kleding en het individu te benadrukken. In de nieuwe winkel werd een fotostudio ingericht, waar we de fotografie voor de lookbooks schieten.

As you were - Kameleon Nijmegen - Studio fotografie
As you were - Kameleon Nijmegen - Studio fotografie
As you were - Kameleon Nijmegen - Studio fotografie
As you were - Kameleon Nijmegen - Studio fotografie

Web

Design & UX/UI

As you were - Kameleon Nijmegen - Webdesign, UX, UI,

Samensmelting

Ook op de website van de Kameleon maken we geen onderscheid tussen beide winkels. Het lookbook is dan ook een samensmelting van alles waar Kameleon voor staat.

De typografie en kleuren zijn doorvertaald naar de website. Voor de hele site geldt dat er zo min mogelijk afleiding en opsmuk is. Precies zoals de winkels zelf ook zijn.