Het individu centraal

E-mailmarketing / Fotografie / Huisstijl / Merkidentiteit / Social Media / Websdesign

Kameleon Nijmegen

Kameleon Nijmegen

Op de Ziekerstraat in hartje Nijmegen liggen twee damesmode-boetieks van Kameleon sinds 2018 schuin tegenover elkaar. De boetieks zijn als zussen van elkaar. Ze delen hetzelfde merk-DNA. Op de Ziekerstraat 132 kun je terecht voor stoere en eigenzinnige kleding en op nummer 85 vind je juist de ingetogen, elegante Kameleon-collectie. Zo vullen ze elkaar perfect aan.

Kameleon staat al sinds 1975 garant voor eigentijdse damesmode. Ruim 40 jaar later is de boetiek in de Ziekerstraat in Nijmegen ingericht. In 2018 ontstond de wens om uit te breiden en medio september 2018 opende hier een tweede verkooppunt, Kameleon STUDIO.

Samen met Kameleon zijn we aan de slag gegaan om de merkidentiteit te verfijnen en de huisstijl door te ontwikkelen voor de beide filialen. Daarnaast vroeg de opening van de nieuwe boetiek om een vernieuwing van de website.

Proces

Merkidentiteit

Ieder individu heeft een eigen identiteit. Ook elke groep (en dus ook elk bedrijf) heeft een identiteit. De identiteit van een bedrijf noemen we ook wel een merkidentiteit. In de merkidentiteit stellen we vast wie we zijn, waar we voor staan, wat we belangrijk vinden, en hoe we ons gedragen. Zie het als de spelregels van het merk die gaande weg zullen zorgen voor eenduidige communicatie.

Huisstijl

Gebaseerd op de merkidentiteit ontwerpen we een huisstijl. Een huisstijl laat zonder woorden zien wie we zijn en waar we voor staan, het is de visuele herkenning van je merk. Herkenbaarheid is daarin van groot belang. Daarom leggen we alle visuele afspraken vast in een huisstijlhandboek.

Marketing

Voor de ontwikkeling van de website keken we eerst naar de functionele eisen en doelen door middel van een functioneel ontwerp. In opvolging hierop ontwikkelde we een grafisch ontwerp dat vervolgens doorging naar de techniek.

As you were - Kameleon Nijmegen - fotografie

Huisstijl

Stoer en eigenzinnig, tegenover ingetogen en elegant.

Een huisstijl ontwikkelen die past bij twee verschillende winkels met een eigen uitstraling. Dat was de uitdaging die we hadden bij Kameleon Nijmegen.

Woordmerk

Beide winkels van Kameleon Nijmegen maken gebruik van hetzelfde woordmerk.

In sommige gevallen wordt het woordmerk teruggebracht tot enkel de letter ‘K’, om de herkenbaarheid te behouden als het logo in klein formaat wordt gebruikt.

Typografie

Kleurschema

Basis
kleuren

As you were - Kameleon Nijmegen - Fotografie
As you were, Nijmegen - Kameleon Nijmegen - Header

Optische illusie

Ter aankondiging van de tweede Kameleon winkel hebben we een campagnebeeld gemaakt op basis van het concept: Optical illusion.

De afbeeldingen hierboven, met een zittende vrouw, is een voorbeeld hiervan. Deze optische illusie komt op verschillende items terug.

Website

Kameleon Nijmegen - Website

Adaptieve homepage

Om met de seizoenen mee te kunnen bewegen dienen zowel de winkels als de website van Kameleon Nijmegen adaptief te zijn.

Als de seizoenen veranderen dan zie je dit aan de homepage, die zich hierop afstemt. Ook wanneer er sprake is van een uitverkoop zal de homepage dit thema aannemen.

Kameleon Nijmegen - Website

Lookbook

De winkels van Kameleon Nijmegen onderscheiden zich door de exclusieve merken die zij aanbieden.

Om klanten online kennis te laten maken met deze merken is er een lookbook-pagina ingericht. Op deze pagina worden de verschillende merken en stijlen uitgelicht. De lookbook-pagina is ruim ingericht en is voorzien van een minimale hoeveelheid tekst, op deze manier komt de fotografie nog beter tot zijn recht.

Kameleon Nijmegen - Website

Sale

Elk modeseizoen kent doorgaans een sale.

Om deze sale online kenbaar te maken is zowel de homepage als het lookbook ingericht om in te spelen op de actualiteiten. Wanneer er sprake is van een sale verandert het lookbook. In het lookbook wordt in zo’n geval niet langer gewerkt met een nieuwe collectie maar met artikelen die in de sale worden aangeboden.

Fotografie

Kameleon Nijmegen - Fashionfotografie
Kameleon Nijmegen - Fashionfotografie
Kameleon Nijmegen - Fashionfotografie
Kameleon Nijmegen - Fashionfotografie
Kameleon Nijmegen - Fashionfotografie
Kameleon Nijmegen - Fashionfotografie