Merkidentiteit

Het individu centraal

Op de Ziekerstraat in hartje Nijmegen liggen twee damesmode-boetieks van Kameleon sinds 2018 schuin tegenover elkaar. De boetieks zijn als zussen van elkaar. Ze delen hetzelfde merk-DNA. Op de Ziekerstraat 132 kun je terecht voor stoere en eigenzinnige kleding en op nummer 85 vind je juist de ingetogen, elegante Kameleon-collectie. Zo vullen ze elkaar perfect aan.

Kameleon staat al sinds 1975 garant voor eigentijdse damesmode. Ruim 40 jaar later is de boetiek in de Ziekerstraat in Nijmegen ingericht. In 2018 ontstond de wens om uit te breiden en medio september 2018 opende hier een tweede verkooppunt, Kameleon STUDIO.

Samen met Kameleon zijn we aan de slag gegaan om de merkidentiteit te verfijnen en de huisstijl door te ontwikkelen voor de beide filialen. Daarnaast vroeg de opening van de nieuwe boetiek om een vernieuwing van de website.

As you were - Kameleon Nijmegen - fotografie

Huisstijl

Stoer en eigenzinnig, tegenover ingetogen en elegant.

Een huisstijl ontwikkelen die past bij twee verschillende winkels met een eigen uitstraling. Dat was de uitdaging die we hadden bij Kameleon Nijmegen.

Kameleon Nijmegen - Logo
Kameleon Nijmegen - Logo

Logo

Beide winkels van Kameleon Nijmegen maken gebruik van hetzelfde woordmerk.

In sommige gevallen wordt het woordmerk teruggebracht tot enkel de letter ‘K’, om de herkenbaarheid te behouden als het logo in klein formaat wordt gebruikt. Ook zijn er meerdere mogelijke toepassingen betreft kleurstelling afhankelijk van de toepassing.

Kameleon Nijmegen - Typografie
Kameleon Nijmegen - Typografie
Kameleon Nijmegen - Typografie

Typografie

Eenvoud maar toch met stijl. Sinds de lancering van de nieuwe webshop is, voor het eerst in vijf jaar tijd, de typografie aangepast. In alle communicatie gebruiken we nu een nog moderner maar ook eenvoudiger lettertype.

Proforto is een merk met veel geschreven uitingen, daarom speelt de typografie een belangrijke rol in de huisstijl. De typografie, die gelijk is aan het woordmerk, herken je al aan zijn vorm (en kleur) zelfs als er niet het woord ‘Proforto’ mee geschreven wordt. Ook de herkenbare hoek waaronder de letters altijd staan valt op.

Kleurschema

Primaire kleuren

Kameleon Nijmegen - Rose

Kameleon – Pink

Hexadecimaal #EAA496
RGB 234, 164, 150
CMYK 00, 30, 36, 08
Kameleon Nijmegen - Grijs

Kameleon – Anthracite

Hexadecimaal #53565A
RGB 83, 86, 90
CMYK 08, 04, 00, 65
Kameleon Nijmegen - Grijs

Kameleon – Grey

Hexadecimaal #A4A6A8
RGB 164, 166, 168
CMYK 02, 01, 00, 34

Kameleon – White

Hexadecimaal #FFFFFF
RGB 252, 252, 252
CMYK 0, 0, 0, 0
Kameleon Nijmegen - Fashionfotografie
Kameleon Nijmegen - Fashionfotografie
Kameleon Nijmegen fotografie bij de nevengeul in Nijmegen.
Kameleon Nijmegen - Fashionfotografie
Kameleon Nijmegen fotografie bij de nevengeul in Nijmegen.

Fotografie op locatie

Elk seizoen schieten we samen met Kameleon een serie op een passende locatie. De locatie en de sfeer worden bepaald door het seizoen en de collectie.

Hierboven is een serie te zien op de zwevende brug bij Nijmegen.

Kameleon Nijmegen - Lookbook fotografie
Kameleon Nijmegen - Lookbook fotografie

Fotografie in de studio

De collecties voor op de webshop schieten we in de studio.

De functie van deze fotografie is met name het tonen van de kleding en de pasvorm.

Kameleon - Website

Webshop

De webshop beweegt mee met de seizoenen. Elk seizoen kent verschillende stijlen en collecties.

Om ruimte te geven aan deze beweging is het belangrijk dat het basisontwerp van de website niet al te dominant is. Toch moet het zorgen voor een moderne look. In het geval van een webshop zetten wij dan ook altijd de functionele elementen centraal. Het ontwerp moet het navigeren tegemoet komen en niet andersom. Functie boven vorm. En dat bij een webshop waar alles om esthetiek draait.