Fotografie

Fotografie zegt meer dan duizend woorden. Wie kent deze uitspraak niet? Maar hoe werkt dat nou precies? En vooral, klopt het wat ze zeggen?

Fotografie is een geweldig middel om contextuele of emotionele informatie over te brengen. Daar waar woorden een inhoudelijk verhaal vertellen, gebruik je fotografie vooral om de emotie te prikkelen. In een fractie van een seconde is de sfeer van een verhaal duidelijk.

Daarom is de opmerking ‘beeld zegt meer dan duizend woorden’ niet helemaal juist. Beelden vertellen iets dat woorden niet kunnen en andersom. Beeld zegt dus vooral ‘iets anders’ dan woorden. Beiden zijn nodig voor een goed verhaal.

Portretfotografie - Fotograaf Nijmegen

Portretfotografie

Portretfotografie vertelt iets over de persoon die gefotografeerd is. Het liet zien hoe iemand is.

Dat kan duidelijk gemaakt worden met allerlei elementen. De omgeving, de houding, het licht, de blik. Portretfotografie moet iemand zijn karakter laten zien.

Meer informatie
lookbookfotografie

Lookbook fotografie

Lookbookfotografie is in de mode-industrie een heel belangrijk onderdeel in de collectie.

Het heeft twee doelen die allebei even belangrijk zijn. Enerzijds moet het de kleding en de pasvorm ervan zo goed mogelijk weergeven. Je moet het kleding stuk goed kunnen zien. Anderzijds is het van belang dat de sfeer uitstraalt waar het merk voor staat.

Meer informatie
Sfeerfotografie - Klår Finance

Sfeerfotografie

Het woord zegt het eigenlijk al. Fotografie waarin vooral de sfeer overgebracht moet worden.

Sfeerfotografie verteld een deel van het verhaal dat met worden soms niet verteld kan worden. Daarom ondersteunen ze elkaar ook zo mooi. Je verteld een inhoudelijk verhaal en vult het aan met sfeerfotografie. Zo krijgt de kijken een goed beeld van het totaalplaatje.

Meer informatie
Productfotografie - Café de Opera

Productfotografie

Productfotografie komt in veel verschillende gedaantes. Het voorbeeld hiernaast is een voorbeeld van sferische productfotografie.

Maar naast dit voorbeeld kun je ook denken aan perfect uitgelichte studiofotografie. Bekijk hier eens een aantal voorbeelden die wij schoten voor onze klanten.

Fotografie in projecten

Nothing found.