Webdesign

Een website is al jaren meer dan een online visitekaartje. Het is een kanaal geworden dat onmisbaar is in het online succes van jouw organisatie. Een nieuwe website bouwen begint altijd met het vaststellen van een strategie.

Alleen als we het doel weten, kunnen we een website bouwen die effectief gaat bijdragen aan de doelstellingen van jouw merk of organisatie. Wil je bijvoorbeeld dat consumenten online iets bij je kopen of wil je ze gewoon informeren? Er zijn verschillende websites in verschillende vormen en maten, elk met een ander conversiedoel.

Verschillende soorten websites

Het ontwikkelen van een nieuwe website begint altijd met het vaststellen van de strategie. Alleen als we het doel weten, kunnen we een WordPress website bouwen die effectief gaat bijdragen aan de doelstellingen van jouw merk of organisatie.

Wil je bijvoorbeeld dat consumenten online iets bij je kopen of wil je ze gewoon informeren? Er zijn verschillende websites in verschillende vormen en maten, elk met een ander conversiedoel.

Soorten websites

Informatieve website

Een informatieve website vertelt een verhaal, jouw verhaal. Het kan zijn dat je jouw diensten online wilt aanbieden of informatie wilt delen met gelijkgestemden.

Portfolio website

Een website waarop je producten of diensten toont aan je publiek. Zie het als de online etalage van jouw bedrijf. Het voornaamste verschil met een webshop is het ontbreken van de mogelijkheid om direct aankopen te doen.

Webshop

Een online winkelomgeving waar je producten direct online ter verkoop aanbiedt aan jouw doelgroep. In een webshop is het mogelijk om direct aankopen te doen. Bij een webshop denk je waarschijnlijk snel aan retail, maar dat hoeft niet. Je kan een webshop bijvoorbeeld ook gebruiken voor ticketverkoop of diensten.

Campagne website

Een tijdelijke pagina waarmee je snel jouw campagne online kunt uitdragen of ondersteunen. Een campagne website bestaat over het algemeen voor een bepaalde tijd, naast je reguliere website. Doordat deze site een duidelijk doel heeft, kan je de website specifieker inrichten. Er is namelijk geen inmenging van andere (minder relevante) informatie. Effectiever dus.

Proces

Zo gaan wij te werk

Doelstellingensessie

Tijdens deze sessie gaan we samen kijken naar wat het doel van je website is en wat hij moet kunnen.

Functioneel ontwerp

Nadat we het doel van jouw nieuwe website hebben bepaald, gaan we aan de slag met een functioneel ontwerp. Dit vormt de bouwtekening van jouw website. Met wireframes leggen we alle functies en eisen van de website vast. Zo weten we zeker dat het doel ook behaald kan worden.

Grafisch ontwerp

Het geraamte van de website staat. Het is tijd voor visuele invulling. Dat doen we in een grafisch ontwerp, na deze fase weten we dus naast welke functies er in de website komen ook helemaal hoe hij eruit komt te zien. Tijd om de WordPress website te gaan bouwen.

Technische ontwikkeling

We bouwen de site in onze eigen ontwikkelomgeving, nog niet zichtbaar voor bezoekers. Goed om te weten is dat we tijdens de technische ontwikkeling gebruik maken van ‘dummy content’. Voordat we je nieuwe website kunnen lanceren moet er daarom eerst nog content worden geplaatst. Dit kan in de vorm van tekst, fotografie en video zijn.

Je nieuwe website staat nu klaar.  Na goedkeuring verhuizen we de website van de testomgeving naar de live-omgeving. Dit is het moment waarop jouw website toegankelijk is voor het publiek.