Merkidentiteit

't Biermenneke dé speciaalbierwinkel uit Nijmegen met meer dan 1100 verschillende bieren. Ontstaan uit liefde en passie voor speciaalbier.

Hans en Maurice Huisman, beter bekend van Café Piet Huisman, besloten een aantal jaar geleden om het pand naast hun vertrouwde Café te betrekken, om hun kennis en passie voor speciaalbier verder uit te dragen. ‘t Biermenneke is geboren. De kleine winkel biedt onderdak aan een collectie van meer dan 1100 bieren. Een snoepwinkel voor volwassenen is een treffende vergelijking.

Om deze bieren landinwaarts en internationaal af te kunnen zetten wordt er in 2020 de keuze gemaakt om een webshop te ontwikkelen.

Huisstijl

De stijl van 't Menneke.

De huisstijl van ‘t Biermenneke kenmerkt zich door een helderwit en rode kleur die een sterk contrast opleveren als ze samen toegepast worden. De al bestaande huisstijl heeft een paar kleine veranderingen ondergaan.

Biermenneke - Logo

Logo

Voor veel Nijmeegse speciaalbierdrinkers een bijna iconisch logo.

Het ronde logo bestaat uit de naam ‘t Biermenneke en is herkenbaar door het afgebeelde Menneke met hopbaard. Het logo is ongewijzigd gebleven bij de ontwikkeling van de webshop.

Biermenneke - Typografie
Biermenneke - Typografie

Typografie

Om de online leesbaarheid te vergroten is het lettertype voor de kopteksten en leesteksten vervangen voor een lettertype dat zich hier beter voor leent.

Biermenneke - Rood

Biermenneke – Rood

Hexadecimaal #A2A1A40
RGB 162, 26, 64
CMYK 23, 100, 66, 20
Biermenneke - Wit

Biermenneke – Wit

Hexadecimaal #FFFFFF
RGB 255, 255, 255
CMYK 00, 00, 00, 00
Biermenneke - Grijs

Biermenneke – Lichtgrijs

Hexadecimaal #E8E8E8
RGB 232, 232, 232
CMYK 08, 06, 06, 00
Biermenneke - Grijs

Black & Blue – Sand

Hexadecimaal #393939
RGB 57, 57, 57
CMYK 69, 62, 61, 53

Kleurschema

Het kenmerkende rood en wit laten we veelvuldig terugkomen in het ontwerp van de webshop.

Om daarnaast duidelijker onderscheid te maken tussen verschillende elementen is zwart en een grijze steunkleur toegevoegd aan het bestaande schema.

Biermenneke - Elixer
Biermenneke - Elixer
Biermenneke - Elixer

Elixer

Ons eigen bier

Elixer is een bijzondere samenwerking tussen ’t Biermenneke en Nevel. Dit is het oudste bier dat Nevel ooit heeft uitgebracht: 42 maanden. Dit bier is net voor het afvullen verder op smaak gebracht met door gin geïnspireerde kruiden. Dit aromatische bier heeft een spannende balans tussen stevige zuren en kruidige bitters.

Biermenneke - Geurstokjes
Biermenneke - Geurstokjes

Fragrance-sticks

We zitten midden in de eerste lockdown van 2021. Speciaal voor iedereen die de geur van het cafe mist heeft ‘t Biermenneke dé oplossing. Fragrance sticks! Ze brengen de geur van het café in jouw huis en ze zijn te koop bij ‘t Biermenneke. Uiteraard te koop vanaf 1 april.

Webshop

Overzicht

Om de ruim 1100 bieren de aandacht te geven die ze verdienen is er gewerkt met grote, overzichtelijke blokken. Aanvullend is zijn er diverse filters beschikbaar waarmee de gebruiker makkelijk door het assortiment aan bieren kan navigeren.

Ieder bier heeft zijn eigen kenmerken. Om alle informatie een plek te kunnen geven zijn de productdetailpagina’s ruim opgezet. Om nieuwe bieren onder de aandacht te brengen worden er onderaan de productdetailpagina standaard gerelateerde bieren getoond, die overeenkomen met de eerdere zoekopdracht.

Ruim 70% van bezoekers bezoekt de website via een mobile device. Hierdoor is het van essentieel belang dat de webshop van ‘t Biermenneke ook op verschillende resoluties en devices perfect werkt.

Fotografie