Merkidentiteit

Hét speciaalbiercafe van Nijmegen

Café Piet Huisman opende de deuren in 1949 en is daarmee een van de oudste familie-cafés van Nijmegen. Inmiddels is de vierde generatie Huisman actief in het café. Café Piet Huisman is een typisch traditioneel bruin café, met een lange familiegeschiedenis. Waar het vroeger bekent stond als biljart-cafe is de focus sinds enkele jaren volledig gelegd op speciaalbier. En met succes.

Piet Huisman - Alternatief logo
Piet Huisman - Alternatief logo twee

Huisstijl

Basic characteristics of mid-century design

In 2019 bestaat het café 70 jaar. Een mooie mijlpaal en bij uitstek hét moment om de huisstijl te vernieuwen. Maar niet zonder te kijken naar het verleden. De inspiratie voor de typografie en het kleurpalet putten we uit mid-century (jaren 50) ontwerpen. De tijd waarin het cafe ontstond.

Zoals veel grafisch werk uit deze periode, worden in het midden van de eeuw moderne belettering en vaak speelse vormgebaseerde lettertypes gebruikt voor impactvolle typografische posterontwerpen.

Grote headings en een combinatie van verschillende lettertypes worden gebruikt als grafische vormen. Ook het wat vale rood is gebaseerd op deze periode. Rood is de kleur van passie en sociale activiteit en staat tevens voor autoriteit. Een huisstijl gebaseerd op de herkomst van Piet Huisman met een moderne en vooral tijdloze twist.

Piet Huisman - Rood

Huisman – Rood

Hexadecimaal #E54635
RGB 229, 70,53
CMYK 02, 83, 79, 00
Piet Huisman - Beige

Huisman – Creme

Hexadecimaal #E6DFD1
RGB 230, 223, 209
CMYK 12, 11, 20, 00
Piet Huisman - Grijs

Huisman – Grijs

Hexadecimaal #4C4D4B
RGB 76, 77, 75
CMYK 62, 51, 52, 49
Piet Huisman - Zwart

Huisman – Zwart

Hexadecimaal #232323
RGB 74, 74, 59, 77
CMYK 35, 35, 35
Piet Huisman - 70 jaar
Piet Huisman - Logo 70 jaar
Piet Huisman - Logo vierkant

Jubileumjaar

Café Piet Huisman bestond in 2019 precies 70 jaar.

Een hele goede reden om eens naar je huisstijl te laten kijken. Speciaal voor het jubileumjaar hebben we een een aangepaste versie van een aantal huisstijl-elementen gemaakt.

Website

Hét speciaalbiercafé van Nijmegen.

De laatste jaren heeft Café Piet Huisman zich ontwikkeld tot hét speciaalbiercafé van Nijmegen. In het café vind je tien koelkasten vol speciaalbieren en een reeks (wissel)taps, met in totaal ruim 400 bieren. Je kan er niet omheen: hier leeft de passie voor speciaalbier. Voor de ruim 400 bieren verwijzen we je op de website via duidelijke blokken door naar Untappd, waar je het up-to-date assortiment speciaalbieren vindt.

Naast speciaalbier is het café ook dé plek voor een kop koffie, een goede whiskey, of een middagje borrelen met een hapje. Op de digitale menukaart vind je dan ook alles terug. Scroll eenvoudig door de whiskey’s, wijnen, hapjes en borrelplanken. Op mobiel is de menukaart handig gecategoriseerd in tabjes, zodat je eenvoudig verder leest in de categorie die je zoekt. Zonder eindeloos scrollen.

Kennis delen

In korte ‘bierverhalen’ neemt Piet Huisman je mee in de wereld van speciaalbier. Van biertips tot achtergrondverhalen over bierstijlen en brouwmethoden.

Piet Huisman - Fotografie
Piet Huisman - Fotografie

Fotografie