10 april 2020

Sandra Geerlings

Keep the fire burning

Enkele dagen voor de intelligente lockdown Nijmegen in zijn greep krijgt, lopen we voor een kop koffie binnen bij Black & Blue Events, aan de Hatertseweg. Terwijl we aan een houten tafel dichtbij de vuurplaats het interieur in ons opnemen, vertelt Sjors ons enthousiast over de laatste details die hij hierin heeft aangebracht. Een extra lamp hier, een lik verf daar. De officiële opening van zijn workshops, evenementen en catering (die 4 april had moeten plaatsvinden) zit eraan te komen. Alles moet in orde zijn. En zo te zien is dat prima gelukt. Black & Blue Events is een Amerikaanse, vintage barbecue-hemel.

De eerste tekenen van de Coronacrisis hingen die dag al bij Black & Blue Events in de lucht. Enkele groepen die dezelfde avond een barbecue-workshop zouden volgen hadden hun reservering geannuleerd. Sjors baalde ervan, maar er was zogezegd nog geen man overboord. Niet veel later zag hij zich genoodzaakt om de deuren te sluiten, net als de meeste horecaondernemers in Nijmegen. De opening werd uitgesteld en het leek erop dat zijn vuurplaats nog wel een tijdje gedoofd zou blijven.

Tussen de flessen met sauzen streept Sjors de bestellijsten af.

Lef, spareribs en een simpel bestelformulier

Omdat we onlangs met Sjors hebben gewerkt aan een nieuwe website en huisstijl voor Black & Blue Events staat hij bij ons al bekend als iemand met behoorlijke ondernemersgeest. Enkele dagen na de lockdown laat hij terloops een idee bij ons vallen. Hij wil op vrijdagen de barbecues aan het werk zetten en zelfbereide spareribs aanbieden, om af te halen op de Houtwerf. Maar budget voor een webshop is er momenteel niet. Hij is gebaat bij een snelle oplossing, tegen lage kosten. En daar hebben wij wel een plan voor.

De zelfbereide barbecue gerechten staan klaar voor de pick-up.

Kleine investering, groot resultaat.

We besluiten het probleem op te lossen met een eenvoudig bestelformulier, dat we binnen een paar uur toevoegen aan zijn website. Bezoekers maken in dit formulier een keuze uit een barbecue-gerecht, eventueel een sausje en noteren hun contactgegevens. We zorgen ervoor dat Sjors een order binnen krijgt op zijn mail en de bezoeker een orderbevestiging. De betaling gebeurt via Pin, als de spareribs op vrijdagmiddag worden afgehaald.

Black & Blue Events - Sparerib Friday Nijmegenaren weten de weg naar het loket van Sjors op de Houtwerf goed te vinden.

In de dagen na het installeren van het formulier rollen de bestellingen binnen. Er is zoveel animo voor zijn barbecue dat hij het aanbod uitbreidt met Pulled Pork en Kip van het Spit.

En het zou ons niks verbazen als ‘Sparerib Friday’ een blijvertje is, ook als de vuurplaats straks weer open is voor barbecue, verhalen en ambacht.

Bewijs

Voor ons is dit hét bewijs dat Sjors als geen ander weet hoe je een vuurtje kunt laten branden, ook met weinig zuurstof. En dat een oplossing vaak niet begint bij een groot budget maar met een creatief idee.