Video content

Geluid, bewegend beeld, sfeer en inhoud: video is een communicatiemiddel dat zich kenmerkt door beleving. Bovendien zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kan video content gebruikt worden om een verhaal te vertellen, maar ook om concreet producten te verkopen.

Social Media Strategie

De basis van het succesvol voeren van social, is een gedegen social media strategie. Niet ieder kanaal is geschikt voor ieder bedrijf. Op basis van de strategie maken we keuzes in de verschillende kanalen. Is jouw doelgroep voornamelijk B2B? Dan is het waarschijnlijk logischer om je strategie af te stemmen op LinkedIn in plaats van op Facebook. Wil je voornamelijk jongeren bereiken, dan is Instagram of Snapchat misschien een betere keuze. We bekijken samen hoe we de doelgroep op het betreffende kanaal het best kunnen bereiken. Dat kan bijvoorbeeld organisch, met advertenties, of in samenwerking met andere partijen of kanalen.

Context en emotie

Net als fotografie is video een communicatiemiddel om contextuele of emotionele informatie over te brengen. Video is bijvoorbeeld een hele goede manier om een verhaal te vertellen. Dat kan het verhaal van jouw merk zijn, of een statement dat je als merk wilt maken. Met een brand movie of branded content kan je laten zien waar je als merk voor staat. En met consistente en relevante video content kan je de betrokkenheid van jouw doelgroep verhogen.

Anderzijds kan video ook hele praktische toepassingen hebben. Bijvoorbeeld door instructievideo’s of productvideo’s. Daarbij draait het minder om het verhaal en meer om de context: een praktische toelichting, of een impressie van een product of dienst.

Daarnaast is video uitermate geschikt voor advertenties. Wist je dat YouTube na Google de grootste zoekmachine is? En dat op Facebook en Instagram het aandeel video steeds groter wordt? Door middel van video advertenties op social media kun je op een interactieve manier je merk of product promoten.

Benieuwd hoe video van toegevoegde waarde kan zijn voor jouw organisatie? Stuur Kevin een berichtje of bel ons gewoon even.