Een website is al jaren meer dan een online visitekaartje. Het is een kanaal geworden dat onmisbaar is in het online succes van jouw organisatie. Een nieuwe website bouwen begint altijd met het vaststellen van een strategie.

Alleen als we het doel weten, kunnen we een website bouwen die effectief gaat bijdragen aan de doelstellingen van jouw merk of organisatie. Wil je bijvoorbeeld dat consumenten online iets bij je kopen of wil je ze gewoon informeren? Er zijn verschillende websites in verschillende vormen en maten, elk met een ander conversiedoel.

Informatieve website

Een informatieve website vertelt een verhaal, jouw verhaal. Het kan zijn dat je jouw diensten online wilt aanbieden of informatie wilt delen met gelijkgestemden.

Portfolio website

Een website waarop je producten of diensten toont aan je publiek. Zie het als de online etalage van jouw bedrijf. Het voornaamste verschil met een webshop is het ontbreken van de mogelijkheid om direct aankopen te doen.

Webshop

Een online winkelomgeving waar je producten direct online ter verkoop aanbiedt aan jouw doelgroep. In een webshop is het mogelijk om direct aankopen te doen. Bij een webshop denk je waarschijnlijk snel aan retail, maar je kan een webshop bijvoorbeeld ook gebruiken voor ticketverkoop of diensten.

Campagne website

Een tijdelijke pagina waarmee je snel jouw campagne online kunt uitdragen of ondersteunen. Een campagne website bestaat over het algemeen voor een bepaalde tijd, naast je reguliere website. Doordat deze site een duidelijk doel heeft, kan je de website specifieker inrichten. Er is namelijk geen inmenging van andere (minder relevante) informatie. Effectiever dus.

As you were, Nijmegen - Website bouwen
Website Café Piet Huisman

Proces

Voor iedere van onze websites doorlopen we een proces waarvan wij overtuigd zijn dat dit de beste resultaten oplevert voor jouw website. We onderscheiden de volgende fases binnen ons proces.

Kick-off

We kijken samen naar de wensen die er zijn met betrekking tot een nieuwe website. Welke doelen streven we na en welke functies dragen daaraan bij? Met deze input gaan we aan de slag met het functioneel ontwerp van jouw website.

Functioneel ontwerp

Het functioneel ontwerp is in feite de blauwdruk van jouw website, waarin we alle functies en eisen van de website uitschrijven. Dit doen we in de vorm van wireframes. Deze wireframes kunnen we vervolgens prototypen om de functionaliteit en de user experience verder te verbeteren.

Grafisch ontwerp

In het grafisch ontwerp kleuren we de website visueel in. Beeld, tekst en kleur komen hierin samen om één geheel te creëren. Ook in deze fase prototypen we de website om te checken of alle functionaliteiten met visuele invulling nog werken naar verwachting.

Technische ontwikkeling

Wanneer we het eens zijn over het grafisch ontwerp, gaan we aan de slag met de technische ontwikkeling van de website. Tijd om de website daadwerkelijk te bouwen. Dit doen we op een afgesloten omgeving in ons beheer.

Content

Nadat de website gebouwd is, rest nog het plaatsen van de content in vorm van tekst en beeld. Gedurende deze fase vullen we de website inhoudelijk en maken we de website gereed voor lancering. Door middel van zoekmachine optimalisatie (SEO) zorgen we ervoor dat de website goed ingesteld is om vindbaar te worden voor jouw klant.

Lancering

Na een laatste check verhuizen we de website van de testomgeving naar de live-omgeving. Vanaf dit moment is jouw nieuwe website live en toegankelijk voor het publiek.

Nog geen website of is jouw website toe aan vernieuwing? Neem gerust contact op met Kevin om te kijken wat er mogelijk is en wat de beste oplossing is die bij jou vraagstuk past.